Circular economy & procurement experts

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht Circulair assessment bedrijventerrein Ambachtsezoom

 

In Hendrik-Ido-Ambacht wordt een circulair ingestoken bedrijventerrein ontwikkeld. De gemeente heeft de hoge circulaire ambitie voor het terrein vastgelegd in een reeks circulaire voorwaarden waaraan de te ontwikkelen huisvesting van ondernemingen moeten voldoen. Daarnaast biedt Hendrik-Ido-Ambacht ondernemers de mogelijkheid om nog meer keuzes te maken die circulariteit dichter benaderen en stimuleert dit met een optie om een deel van verregaande circulaire maatregelen mogelijk te maken middels een 'korting' op de grondprijs waarbij dat bedrag dan weer ingezet wordt voor die maatregelen.

Hendrik-Ido-Ambacht heeft Rendemint gevraagd om geïnteresseerde ondernemers te begeleiden bij het ontwikkelen van hun bouwplannen richting circulariteit, binnen de gestelde eisen, en hen te adviseren bij de keuze en implementatie van circulaire maatregelen in relatie tot de genoemde korting. De begeleiding richt zich daarnaast op het vormen van de noodzakelijke  circulaire mindset, de kennis van de essentie van circulaire economie en de totstandkoming van een grondstoffenpaspoort. Dit laatste is een van de voorwaarden voor het vestigen op Ambachtsezoom.

Naast begeleiding en advies heeft Rendemint de opdracht gekregen om de bouwplanning te beoordelen op circulariteit op basis van de gestelde eisen en de toegevoegde circulaire maatregelen in relatie tot de eventuele korting.

Opvallend binnen de circulaire ambitie van Hendrik-Ido-Ambacht is dat de ambitie concreet waargemaakt wordt met deels de eisen en deels de extra maatregelen middels de mogelijke korting. De gemeente realiseert zich dat mogelijk niet elke ondernemer past binnen deze ambitie, maar anticipeert erop dat juist door circulariteit concreet te maken met twee benen op de grond, ondernemers de toegevoegde waarde ontdekken van een circulair ingestoken bedrijfshuisvesting op een circulair bedrijventerrein.

 

Bent u ondernemer op zoek naar de huisvesting van de toekomst? Neem contact op met:

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 078 - 77 02 666
  • https://www.ambachtsezoom.nl