Circular economy & procurement experts

workshop circulair inkopen projectmanagers ICS

interactieve workshop circulair inkopen
PRP® e-procurement inkooptool

Met 25 deelnemers op de fraaie eerste verdieping van de bijna afgeronde vernieuwbouw van het stadskantoor van gemeente Wageningen, een van de projecten van ICS, kon de interactieve workshop beginnen. ICS benaderde Rendemint om haar projectmanagers en ondersteunende functies iets te vertellen over circulair inkopen. 

In de interactieve workshop circulair inkopen is eerst 'getoetst' waar staat men met de kennis en interesse over circulaire economie en circulair inkopen.
Vervolgens een korte maar intensieve info-training 'wat is circulaire economie' en wat is 'circulair inkopen' maar vooral ook 'wat is het niet' met heldere en door animaties ondersteunde uitleg en recente voorbeelden van misstanden met daar tegenover de positieve en pragmatische mogelijkheden van circulair inkopen o.a. met de PRP® circular e-procurement inkooptool. Tijdens de discussie werden veel inhoudelijke vragen gesteld over het hoe en wat. 

De mini quiz aan het einde werd door eenieder met vlag en wimpel gehaald, wat in ieder geval betekent dat de mindset na deze interactieve workshop circulair inkopen van lineair naar circulair is gegaan.  

ICS beoordeelde de workshop als zeer inspirerend en verhelderend.

Duur van de training: 2 uur