Circular economy & procurement experts

circulair inkopen bouw- en infraprojecten Wageningen

workshop circulair inkopen bouw- en infraprojecten bij gemeenten Wageningen

Op uitnodiging van gemeente Wageningen kwamen ruim 30 geïnteresseerden uit de bouw- en infra-sector bij elkaar in het stadhuis voor een workshop circulair inkopen. Rendemint was gevraagd de workshop te geven om de bouw- en infra-markt te informeren over circulair inkopen dat in 2015 geïntegreerd is in het Wageningse inkoopbeleid. 

De markt was evenredig vertegenwoordigd door aannemers en adviesbureaus zoals bleek uit een korte 'inventarisatie' als aftrap van de interactieve workshop. Na algemene informatie over circulaire economie en circulair inkopen lokte een fictief infra-project een levendige discussie uit tussen de markt, projectleiders en inkopers van gemeente Wageningen.

Duidelijk werd dat circulair inkopen bij Wageningen, dat de PRP® methode voor circulair inkopen volgt, op vele niveaus kan plaatsvinden en dat het niveau wordt afgestemd op de mogelijkheden van markt. Ook de mogelijkheden tot e-procurement met de PRP® inkooptool kwamen aan bod. De aanwezigen kregen inzage en uitleg bij de veel in Wageningen toepaste PRP® Matrix met circulaire selectiecriteria. Ook de methode voor het beoordelen en meten van circulariteit kreeg aandacht binnen het fictieve info-project.

Met ruim dertig graden (en beperkte airco) is een compliment voor de aanhoudende aandacht en actieve deelname van alle aanwezigen op zijn plaats en onderschrijft dit de insteek van Wageningen door 'gewoon te beginnen' aan de uitdaging circulair inkopen.